Стачката на летище Франкфурт бе възобновена

Диспечерите на летището във Франкфурт възобновиха стачката, която бе прекратена на 23 февруари, съобщи ДПА в понеделник. Профсъюзът на работещите в управлението на въздушното движение (GdF) не успя да се договори с оператора на летището – "Фрапорт АГ" за увеличението на заплатите на диспечерите от GdF.

Така новият етап на стачката, започнала късно вечерта в неделя, ще продължи до ранните часове на 1 март. Тъй като през нощта действа забрана за полети от 23 до 05 часа, реално последиците от протеста бяха усетени в понеделник сутринта, когато авиокомпаниите започнаха отново да отменят излитания и кацания.

На "Луфтханза" ѝ се наложи да отмени общо 13 рейса, планирани за понеделник, превозвачът "Еър берлин" се размина с четири провалени полета.

Първият етап от стачката на франкфуртското летище започна на 16 февруари, след като синдикатът не успя в продължили няколко месеца безуспешни преговори с "Фрапорт" да се споразумее за повишаване на заплатите и подобряване на условията на труд. Протестът трябваше да продължи до 24 февруари, но бе прекратена ден по-рано, след като операторът реши да се върне на масата на преговорите. Новият опит за преговори обаче е претърпял провал и сега профсъюзът не изключва да засили натиска над "Фрапорт".

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?