"Станилов" с най-ниска цена за ремонта на тунел "Кривия" в Кресненското дефиле

Тунел Кривия

Обединение начело със "Станилов" даде най-ниска цена за основен ремонт на тунел от 343 метра в Кресненското дефиле. Това става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Общо три ценови оферти бяха отворени за реконструкцията на тунел "Кривия" на първокласния път София – Кулата при км 388+897. Поръчката е на инженеринг – проектиране и строителство, а срокът за изпълнение е 420 дни. 

Индикативната стойност на поръчката е 2 940 380 лв. без ДДС, а средствата се осигуряват от бюджета на пътната агенция.

Най-ниската ценова оферта е на обединение "Тунел Кривия 2017", в което участват "Станилов" ЕООД и "Ес Джи Проект" ЕООД. Тяхното предложение е 2 598 088.21 лв. без ДДС.

Много близко до тяхното предложение е това на обединение "Геопът – Тунел Кривия", в което влизат "Геострой" АД и "Пътстрой-92" АД - 2 677 268 лв. без ДДС.

Най-висока цена даде "ИСА 2000" ЕООД - 2 922 500 лв. без ДДС.

В търга оферти бяха подали общо петима кандидати, но "Водстрой 98" и обединение "Стара Кресна 2017", в което влизат "ПСТ Груп" ЕАД и "Евро Алианс Инженеринг" АД, не бяха допуснати до отваряне на цени, заради пропуски в документацията.

Бъдещият изпълнител ще извърши геотехническо обследване на съоръжението, ще изготви технически проект и ще изпълни основен ремонт на тунел "Кривия" в Кресненското дефиле.

За подобряване на безопасността на съоръжението ще бъде подновена отводнителната система и хидроизолацията на тунела, ще бъдат пребоядисани тунелните стени, ще се поднови светофарната уредба и ще се монтира ново осветление.

Споделяне

Още от Бизнес