Станишев гледа спокойно на заявката Кадиев да го измести

Станишев гледа спокойно на заявката Кадиев да го измести

"Гледам спокойно на заявката Георги Кадиев да заеме поста ми“. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира във вторник изказване на общинския съветник, че е готов да се бори за председателското място на следващия партиен конгрес, който по устав трябва да се проведе през есента. Станишев обаче напомни на Кадиев, който е и член на червеното ръководство, че "основната му функция като такъв е да отговаря за диалога и връзките с работодателските организации, а като общински съветник и представител на опозицията да предлага алтернативни на ГЕРБ решения и да я критикува“.

"Конгресът има право да взема решения и едно от тях е дали да сменя председателя на партията“, каза още Станишев, който миналия октомври въпреки вътрешно-партийния отпор и широко несъгласие с политиката му, успя да запази лидерския пост. Тогава двамата Руменовци – Петков и Овчаров - настояха Станишев да си подаде оставката основно заради провала на БСП на изборите, но той отказа да го направи и поиска от конгреса отново да му гласува доверие.

Овчаров, който оглавява най-голямата организация в БСП, софийската, миналата седмица отново повдигна въпроса за смяната на Станишев и назова Георги Кадиев като подходящ "типаж" за лидер на партията.

Според Овчаров ръководството на БСП трябва да се подмени най-късно до средата на годината, за да може нов екип да реорганизира редиците и да я подготви за изборите догодина.

Секретарят на партията Корнелия Нинова съобщи след заседанието на ИБ на БСП във вторник, че на 20 и 21 февруари в Пловдив ще се състои среща с областните и общинските председатели на БСП от страната, но която ще бъде обсъдено организационното състояние и мерки за засилване на партийните структури. На 15-ти и 16-ти този месец ИБ на БСП ще има изнесено заседание в Благоевград, информира Нинова.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?