Станишев побеждава Първанов в пародийно видео в YouTube

Очакваният през май дуел за лидерското място в БСП между председателя на партията Сергей Станишев и бившия президент Георги Първанов се появи в мрежата за видеосподеляне YouTube преди да се разиграе на живо.

Пародийното филмче бе качено онлайн в понеделник и е направено в черно-бяла гама и е в руски стил.

Сергей Станишев и Георги Първанов, които ще се борят на червения конгрес в края на май за председателския пост, са облечени като руски дворяни и излизат на дуел рано сутринта. Сред публиката са по няколко души от двата лагера - на Станишев и на Първанов. Дуелът гледат Румен Овчаров, Антон Кутев, Корнелия Нинова, Михаил Миков и Румен Петков.

Зад близкото дървото надничат кой ще бъде отстрелян Татяна Дончева и Георги Кадиев.

Създателите на клипа очевидно застават зад кандидатурата на Станишев, тъй като в началото на пародийното видео, той великодушно отстъпва първия изстрел на противника си. След това е засегната и чувствителната тема за Първанов с прословутия му лов в Средния Изток и убития от него защитен вид планински козел архар.

Въпреки, че е призован от Румен Овчаров: “Ние като оскърбени имаме право на първи изстрел”, Станишев, облечен в руска униформа и стиснал пистолет, отстъпва правото на първа стрелба на Първанов. Той обаче не уцелва, въпреки, че главата на противника му малко преди излитането на куршума се превръща в архар.

След като бившият президент Първанов възкликва: “По дяволите”, опонентът му се прицелва и видеото завършва със щастлива снимка на Станишев и надписа: “Не съм архар, драги”.

По неофициална информация от лагера на експрезидента смятат, че автор на видеото е някой от младите привърженици на Станишев. Те от своя страна отричат.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?