Стоичков глобен със 7 хил. лв. заради обида на БФС-шефа

Треньорът на “Литекс Христо Стоичков е наказан от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз (БФС) да плати глоба от 7 хил. лв. и да не ръководи отбора си в последния мач от първенството срещу "Черноморец". Причината е в това, че в сряда вечерта след загубата на неговия тим от Локомотив (София), Стоичков избухна в обиди срещу главния рефер на мача Георги Йорданов и президента на БФС Борислав Михайлов.

Стоичков нарече двамата на няколко пъти "най-големия боклук". Той дори предположи, че ситуацията в българския футбол ще се оправи, ако пребие "перуката", явно визирайки Михайлов.

Треньорът на "Литекс" нито веднъж не изрече името на президента на БФС и дори забрани на репортерите да го споменават. "Не му споменавайте името на тоя боклук", каза той.

Стоичков уточни, че не се страхува от евентуалните наказания от БФС, защото имал пари да си плати глобите. Парите му за разлика от тези на БФС били чисти.

Това му струва две глоби - веднъж с 5000 лева за нанесени обиди в средствата за масова информация и още с 2000 лева за обида в медиите на длъжностно лице, както и е лишен от правото да води отбора си в следващия му мач.

Освен Стоичков и трима футболисти на "Литекс" са наказани с лишаване от състезателни права - Антон Недялков за един мач, Илия Миланов и Васил Божиков за по два мача. Те ще трябва да платят и глоби съответно от 400, 200 и 800 лв.

Още седем футболисти от други отбори са санкционирани да останат на скамейката за един мач и да плата глоби от по 250 лв.

Споделяне

Още от Спорт