Столичната община ще помогне на РЗИ с 24 служители

Над 4350 души са прегледани в 11-те Covid кабинети към поликлиниките

Столичната община ще помогне на РЗИ с 24 служители

Столична община осигурява 24 служители, които да подпомогнат работата на Столичната регионално-здравна инспекция (СРЗИ). Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от общината.

Служителите, които се притичват на помощ на РЗИ, работят в направленията "Правен и административен контрол" и "Общинска администрация". През следващите няколко седмици те ще работят съвместно с екипите на здравната инспекция и ще изпълняват техни задачи, като анкетиране на карантинирани лица.

Вече трета седмица служители на  Столичния инспекторат подпомагат работата на екипите на СРЗИ като въвеждат данни на контактни лица и разнасят с автомобил предписания до адреси на карантинирани лица. Трима служители на инспектората въвеждат резултати от изследвания в "Пирогов", за да облекчат работата на лекарите и медицинските специалисти.  

Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" също подпомагат работата на СРЗИ от началото на пандемията, като разнасят предписания на контактни лица и извършват дезинфекции на места, по искане на здравните власти.

Продължава работата и на единадесетте Covid кабинети в столичните ДКЦ-та. Само за вчерашния ден в тях са били прегледани 434 пациенти и са тествани 429. От разкриването на първите кабинети на 12 ноември до днес  са прегледани общо 4350 човека.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?