Столичният булевард "Витоша" диша в ритъма на танца

Столичният булевард "Витоша" диша в ритъма на танца

На "Песента на танца" е посветена последната неделя на август от програмата на фестивала "София диша 2013".

Мястото за забавления е бул."Витоша" в пешеходната му част. За доброто настроени на всички до малките часове на нощта се грижат музиканти, танцьори и артисти.

Три сцени бяха вдигнати при пресечките с улиците "Неофит Рилски", "Гладстон" и "Солунска".

Банкерите от ПроКредит Банк станаха актьори с благотворителна цел за набиране на средства за болни деца. Те влязоха в ролята на приказните герои от "Малкият принц" на Екзюпери на сцената с ул."Неофит Рилски".

На същата сцена след 21 часа ще се вихрят музикантите от Tube Hedzzz. Преди тях ще пее родената в Молдова певица Юстина, рокаджиите от ЛаТекст и още алтернативната група Taking Heed и Мехехе.

Сцената на пресечката с ул."Гладстон" е за танцьорите. Lindyhop.bg са подготвили хореография под звуците на суинг. Приятелите им от Rockabilly.bg пък ще се погрижат за ретро атмосферата, като създадат място за почивка в стил 40-те и 50-те години на миналия век. Всеки желаещ ще може да се потопи изцяло в епохата с помощта на реквизита на Rockabilly.bg и техните фотографи. По-късно денс сцената ще бъде завладяна от артистите от проекта "Научи ме", които са подготвили ефектно огнено шоу.

По време на събитието ще има и диджей спот, откъдето ще се разнасят ямайски миксове от Samity, NRG_D и Lazy Face. Там.

На сцената на пресечката с ул."Солунска" от 21 часа е планирана прожекцията на филма на Кирил Безпалов - Sofia-Kingston-Babylon, който поглежда към проблемите на ъндърграунд музиканта, дръзнал да върви срещу течението на масовата култура.

Филмът Invisible Strings пък ще потопи хората в екзотичния и многопластов свят на Индия и Непал, където древните религии и модерната глобализация живеят ръка за ръка.

Подкрепяйки идеята за по-добър живот, Mettasense също ще бъдат част от фестивалния полъх на "София диша". Посетителите ще могат да се включат в различни стилове йога, зареждащи с цвят, музика и танц.

Тематичен участник на "Песента на танца" тази година е Сашо Димитров – един от най-добрите мандолинисти в света. Участвал е като солист и концертмайстор в различни мандолинни състави повече от 50 години на международни фестивали и конкурси.

Тази година София ще продължи да диша и през септември, като купонът се пренася в кварталите Младост, Дружба, Люлин, Надежда и Княжево под мотото "Кварт".

Споделяне

Още от Общество