Столичният квартал "Младост" остава без вода в сряда заради ремонт

Столичният квартал "Младост" остава без вода в сряда заради ремонт

Втора, трета и четвърта част на столичния квартал "Младост" остават без вода в сряда - 25 август, от 10 часа до 22 часа. Причината е мащабен планов ремонт, съобщи концесионерът "Софийска вода".

През последните два месеца дружеството проведе поредица от инженерни дейности, за да установи и отстрани проявяващи се проблеми с водоснабдяването в различни части на район "Младост". След обстойно обследване на мрежата бе открита причината за авариите и значителното изтичане на питейна вода.

На 25 август предстоят инженерно-строителни дейности, които ще дадат възможност за промяна на схемата на захранване на "Младост" и ще елиминират възможните колебания във водоподаването.

За да се извърши ремонтът, се налага спиране на водата в ж.к. "Младост" 2, 3 и 4 част.

При продължителност на ремонта над 12 часа e осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси:

ж.к. Младост 2 срещу магазин "Промаркет"

ж.к. Младост 3 срещу 25 ДКЦ

ж.к. Младост 4 пред магазин "Била" срещу блок 461

Има вероятност от временно влошаване на качеството на питейната вода, предупреждават от "Софийска вода".

Концесионерът разработва проект в капиталовата си програма за изграждане на водопровод от резервоар "Подсимеоново" към "Младост", с което ще се повиши качеството на услугата.

Компанията моли за разбиране клиентите си и планира максимална мобилизация на екипите си за възможно най-бързо и организирано завършване на ремонтния обект.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?