Стотици британци и ирландци продават имотите си в България

Да продаваш на хищна компания едва ли е най-приятната възможност в света, но за стотици британски и ирландски собственици на недвижимо имущество в България това е по-добре, отколкото изобщо да не продаваш, пише в сряда електронното издание на британския "Дейли мейл", цитирано от БТА.

Дилън Калън, притежател на компания, базирана в Дъблин, разполага с фонд от 7 милиона паунда и в момента нейни представители кръстосват черноморското крайбрежие и ски-курортите в България, за да предлагат "спасение" на стресираните собственици, посочва вестникът.

Много от тях са изплатили половината от цената на апартаментите за почивка, но не могат да финансират довършването на проектите.

От средата на декември компанията е изкупила 22 имота, а други 15 сделки са в ход. Дилън Калън признава пред "Дейли мейл", че не всички, които продават, са доволни от цените, които той предлага, но отчита и факта, че напоследък малцина са готови да купуват в България. Неговата стратегия е да дава под наем през следващите 5-7 години закупените апартаменти, разчитайки на добре развиващия се черноморски туристически бизнес.

Сара Джейн Гулдборн от агенцията за недвижима собственост "Пропърти инвест" посочва за "Дейли мейл", че Дилън Калън не е единственият, който се занимава с подобна дейност и че холандска компания също е стъпила здраво на пазара в България.

Споделяне

Още по темата

Още от България