Страховита буря взе шест жертви в Германия и предизвика транспортни проблеми

Страховита буря взе шест жертви в Германия и предизвика транспортни проблеми

Шестима души загинаха след страховита буря, която връхлетя западната част на Германия през изминалата нощ. Ураганните ветрове причиниха и сериозни проблеми в транспорта и най-вече железопътния, съобщиха аварийно-спасителните служби във вторник, добавяйки, че затрудненията в транспорта продължават и тази сутрин.


Бедствието последва необичайно високи температури в неделя, като от силните ветрове и поройните валежи най-тежко пострада провинция Северен Рейн-Вестфалия. В Дюселдорф трима души загинали при падане на дърво, където потърсили убежище от бурята. При същия инцидент са били ранени други трима души, като двама от тях са в тежко състояние.

Двама велосипедисти били смазани от паднали дървета в Кьолн и Крефелд. В Есен 49-годишен мъж е починал от сърдечна криза, докато участвал в прочистване след бурята.

Улиците в Дюселдорф бяха блокирани от паднали дървета, възникна опасност и за въздушните електропроводи. Движението на трамваите също е било преустановено.

На летище Дюселдорф полетите бяха задържани за няколко часа, тъй като самолетите не са могли да излетят при сила на вятъра, достигаща 150 км/ч.

В най- натоварения сутрешен трафик във вторник са се образували задръствания на 270 километра по пътищата в района.

Железопътната компания "Дойче Бан" съобщи за сериозни нарушения в разписанието на влаковете, уточнявайки, че някои линии са били напълно затворени, а по други движението става с големи закъснения. Метеоролозите прогнозират нови бури във вторник.

На 9 юни в Германия бяха измерени рекордно високи за това време на годината температури. На много места жегата достигна 34 градуса, а дори в най-високия град на страната – Цугшпитце, разположен на 2962 м., температурата е била 13.8 градуса.

Споделяне

Още от Свят

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?