Стрелба по колата на прокурор, разследващ убийството на строителен предприемач

Стрелба по колата на прокурор, разследващ убийството на строителен предприемач

Неизвестни са стреляли по автомобила на бургаския окръжен прокурор Ангел Георгиев, съобщи БНР в четвъртък, позовавайки се на информация от МВР. Обвинителят наблюдава делото делото за убийството на собственика на фирма за строителни материали Стоян Стоянов.

Подсъдими за убийството, извършено на 6 март 2008 г., са бившият съдебен изпълнител Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев, бившият директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов и Стоян Петров, Последните двама все още се издирват.

Според обвинението поръчители на убийството са Костов и Михайлов, а Стоянов и Колев са посредници, които предали поръчката на директния извършител. Междувременно в четвъртък в Бургаския окръжен съд започнаха пледоариите по делото. Прокурор Георгиев поиска доживотен затвор без право на замяна за петимата подсъдими.

Имот от 2.5 дка в съседство със склад на фирма "Гранити", който собственикът на фирмата Стоян Стоянов отказал да купи на цена, посочена от Михайлов и Костов, е основата за отвличането и убийството, твърдят разследващите. Стоянов изчезна през пролетта на 2008 година. През октомври 2009 година трупът му бе открит в местност край Обзор.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?