Стрелба в гимназия в Мериленд, нападателят е убит, двама ученици са тежко ранени

Стрелба в гимназия в Мериленд, нападателят е убит, двама ученици са тежко ранени

Един човек е убит и двама са ранени при стрелба в гимназия в Мериленд, съобщиха местни медии, след като училищните власти потвърдиха, че кампусът е затворен и ситуацията е овладяна, предаде Ройтерс.

Стрелбата е станала в гимназията "Грейт Милс" в окръг Сейнт Мери, на 110 км южно от Вашингтон. В нея учат около 1600 души.

В нападението има двама ранени и един убит. Двама ученици са в критично състояние, а нападателят, също ученик, е издъхнал от раните си, предадоха Си Ен Ен и Ен Би Си.

Според шерифа на окръга Тим Камерън нападателят е влязъл в гимназията в началото на учебния ден и е ранил ученичка, а след това ученик. В този момент по него е открил огън охранител на училището и в резултат на завързалата се престрелка нападателят е бил обезвреден. Охранителят не е пострадал.

Образователните власти на окръг Сейнт Мери съобщиха, че територията на гимназията е отцепена, а положението е под контрол. Учениците на гимназия "Грейт Милс" са отведени в друго учебно заведение. Всички останали училища в окръга работят нормално.

Нападението става на фона на дебата след стрелбата на 14 февруари в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркленд, щата Флорида, когато бяха убити 17 души.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят