Стрелецът от подлеза на бул. "България" остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Собственикът на магазин в подлеза на столичния булевард "България", който простреля човек заради кучето му, остава за постоянно в ареста.

Софийският градски съд отхвърли твърденията на защитника на Иван Тонев, че клиентът му е действал в условията на самоотбрана.

До стрелбата на оживеното място в 10.00 сутринта се стига, защото кучето на пострадалия се изходило пред магазина на Тонев. Той и адвокатът му твърдят, че скандалът бил предизвикан от намиращия се в момента в болницата собственик на кучето.

Версията на задържания е, че бил заплашен с думите: "Ако не са камерите, досега да си мъртвец". Съдът обаче цитира доказателствата по делото, от които става ясно, че след като пистолетът му засякъл, Тонев стрелял втори път и уцелил жертвата в корема.

След задържането на мъжа стана ясно, че той има регистрация за побой, както и че е стрелял със законен пистолет. Според останалите продавачи в подлеза обаче не бил конфликтен. Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?