Стрелци раниха осем души в Балтимор

Стрелци раниха осем души в Балтимор

Трима въоръжени с огнестрелно оръжие нападатели раниха осем души в американския град Балтимор, преди да избягат, предаде Асошиейтед прес. Сред пострадалите има тригодишно момиченце. Очакванията са всички да оцелеят.

Нападателите са се насочили към групата от различни посоки, съобщи началникът на балтиморската полиция Кен Дейвис, който посети местопрестъплението. Според него това е предварително планиран акт на насилие, отговор на престрелката в началото на септември, при което един загина един човек и бяха ранени двама, включително бременна жена. Той не обясни защо следователите смятат, че нападенията са свързани.

Според Дейвис жертвите могат да разпознаят нападателите, но засега властите не са успели да открият заподозрените. Един от тях е имал ловна пушка, а другите двама са използвали пистолети.

Тригодишното момиче и баща ѝ са били близо до нападнатите и не са били сред набелязаните цели, съобщиха властите. Шестима от пострадалите са мъже на възраст между 26 и 39 години, ранена е и една жена.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?