Стрийминг гигантът DAZN влиза в България и още 200 държави с боксов мач на Кубрат Пулев

Месечната такса за гледане през интернет или смарт приложението ще е 2.99 лева

Стрийминг гигантът DAZN влиза в България и още 200 държави с боксов мач на Кубрат Пулев

Международната стрийминг платформа на спортни събития DAZN влиза в България и в още над 200 държави от 1 декември. Тя ще привлича зрители в новите страни с два големи боксови мачове. Първият ще е на 5 декември, когато на боксовия ринг ще се изправят Райън Гарсия и Люк Кембъл. Следващата събота, 12 декември Антъни Джошуа излиза срещу българина Кубрат Пулев. Месечната такса за ползването на видеоплатформата ще е 2.99 лв.

В момента платформата е достъпна в Бразилия, Испания, Германия, Австрия, Швейцария, Канада, Италия, САЩ и Япония, става ясно от информация, поместена на сайта ѝ. Използването на платформата не обвързва зрителите с договори и се плаща по желание месец за месец.

DAZN дава достъп до редица спортни събития, включително футболни първенства, голф, тенис, волейбол, баскетбол, хандбал, риболов, моторни спортове, шах и други.

Платформата е основана през 2016 г. от Perform Group. Зад проекта стои бившият СЕО на ESPN Джон Скипър.  Изчисления от декември 2018 г. сочат, че стийминг услугата е оценявана на 3 млрд. британски лири.

"От Обединеното кралство до Мексико и Австралия - свидетели сме на окуражаващо ниво на интерес към нашите ключови събития от старта ни през 2016 г.", посочи Джоузеф Марковски, изпълнителният вицепрезидент на DAZN. "Очакваме с нетърпение да представим платформата DAZN по света този декември с вълнуващ график на битките", допълни той.

Собственик на DAZN от 2014 г. насам e украинският милиардер Леонард Блаватник, който е роден на 14 юни, 1957 г. в еврейско семейство в Одеса, СССР. Неговото състояние се оценява според Forbes възлиза на 17.5 милиарда долара.

Споделяне

Още по темата

Още от България