Студентски купон ще се вихри по теснолинейката Септември-Добринище

БДЖ пуска теснолинейката Септември – Добринище за студентско парти на 8 септември. Празничното пътуване с влак се организира от "Swift GAP Events", съобщиха от БДЖ.

 

Студентската веселба във влака е наречена "Среднощен Експрес".

 

Идеята на организаторите е да поднесат едно нестандартно преживяване на студенти, като по този начин популяризират и пътуването по единствената у нас теснопътна железопътна линия Септември - Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.

 

Нетрадиционното събитие ще се състои през нощта на 6 срещу 7 декември във влака, който по разписание тръгва от гара Септември в 2.30 часа.

 

За целта националният железопътен превозвач ще осигури два допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Те ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти.

 

За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижат и участници в популярни телевизионни формати, които ще допринесат за музикалното оформление с изпълнения на живо.

 

Във влака "Среднощен Експрес" ще пътуват около 80 студенти от различни университети в София, които за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември - Банско.

Споделяне

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?