Свинаров очаква прекратяване на договора за МиГ - 29

Министърът на отбраната Николай Свинаров заяви, че очаква спиране на договора с руската РСК "МиГ" за модернизацията на изтребителите МиГ - 29, съобщава БТА.

Министърът е получил докладна записка от командващия ВВС ген. Георгиев. Според Свинаров до края на седмицата ще има произнасяне за спиране на процедурата за МиГ - 29.

В отговор на въпрос той съобщи, че с негова заповед е формирана комисия от експерти от ВВС, която ще оценява фирмите кандидати за модернизацията на бойните вертолети Ми-17 и Ми-24. Свинаров каза, че няма общи правила, по които се избира подходящата фирма, а това става в зависимост от конкретния случай.

Ген. Никола Колев уточни, че фирмите се преценяват според технологичните им възможности, опит и конкретни предложения по предлаганата цена и по това дали са възприели стандартите на НАТО.

Цената няма да е решаващият фактор в избора на стратегически партньор за вертолетите, каза министър Свинаров. Той добави, че трябва да се прецени и необходимия обем на модернизация на машините.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?