Свинският грип достигна Китай

Свинският грип достигна Китай
Първи случай на свински грип бе потвърден в континентален Китай. Нови случаи на заразата бяха регистрирани още в САЩ, Мексико, Канада, Бразилия, Колумбия и Панама, съобщиха информационните агенции в понеделник.

В същото време САЩ обявиха, че са потвърдили 2 532 случая на свински грип като властите предупредиха, че е вероятно да има още случаи на заразени и починали вследствие на вируса. Центърът за превенция и контрол на болестите обяви, че в 44 щата от 50-те щата на страната, включително и в столицата Вашингтон са регистрирани случаи на новия вирус. Броят на потвърдените случаи на вируса H1N1 се повиши драматично през последните дни, като около 600 нови случая са регистрирани в петък и събота.

По последни данни в най-засегнатата страна Мексико заразата е взела 48 жертви в Мексико, а 1578 болни са подложени на лечение.

Китайските власти потвърдиха, че 30-годишен мъж от югозападната провинция Съчуан, за когото имаше подозрения, че е заразен. По-рано министерството на здравеопазването го идентифицира като студент в неуточнен университет в Съединените щати.

Китайските власти поставиха под карантина над 130 от 150-те пасажери, пътували на борда на самолета, с който мъжът се е върнал от САЩ. Мярката е била наложена още на приятелката и бащата на заразения студент, както и на един шофьор на такси.

Пет нови случаи на свинския грип бяха потвърдени в Канада. С тях общият брой на заразените с вируса хора в страната достигна 286. Болестта вече взе една жертва в Канада. Малко момиченце е проявило тежки симптоми, но състоянието му вече се е подобрило.

Бразилските власти съобщиха, че още двама души са се заразили със свински грип. С това общият брой на потвърдените случаи достигна осем. За още 18 души има подозрения, че са се заразили с вируса.

Колумбийското министерство на социалните грижи обяви още два потвърдени случая на свински грип в страната, където вече бе регистриран един.

Броят на потвърдените случаи в Панама се увеличиха от три на петнайсет.

Споделяне

Още от Свят