Тайсън Фюри се бил пошегувал, че спира с бокса

Няколко часа след като световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри обяви в Туитър, че прекратява своята спортна кариера, също в социалната мрежа той обяви, че се бил пошегувал. Британецът искал да покаже на какво приличат медиите и обяви, че "като се почувствам по-добре смятам да защитавам това, което е мое на трона на тежката категория".

"Боксът е най-тъжното нещо, в което някога съм се занимавал. Аз съм най-верикият и се пенсионирам. Щастливи дни", написа в социалната мрежа, придружено с доста нецензурни думи, Фюри, който е носител на поясите на Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация WBO.

Малко по-късно той обнови профила си с поста: "Ха-ха-ха-ха, смятате, че толкова лесно ще се избавите от краля. Оставам. Най-великият просто ви показва на какво приличат медиите"

"Когато се почуствам по-добре, ще защитавам своето", добавя той и публикува редица свои снимки с шампионските пояси.

Изявленията му идват дни, след като стана ясно, че е дал положителна проба за кокаин.

Боксьорът е бил изловен с веществото в кръвта си при внезапна допинг проверка на 22 септември. Ден по-късно той отмени с мотива "медицински причини" планиран за 23 октомври реванш с Владимир Кличко за защита на титлите, които украинецът загуби миналия ноември. Преди около година Фюри детронира Кличко и взе три от поясите ми, но загуби този на Международната боксова федерация IBF две седмици по-късно. .

Това бе вторият случай, в който Фюри отменя среща с украинеца. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 9 юли, но тогава британецът поиска отлагане заради контузия на глезена. Преди седмица историята се повтори, като този път от щаба му обявиха, че той не е "медицински годен" за предстоящия мач.

След новото отлагане на срещата WBA и WBO заявиха, че може да лишат британеца от титлите, ако не предостави допълнителна информация и медицински документи за причините за избягване на двубоя с Кличко.

Тогава боксови експерти прогнозираха, че Тайсън Фюри ще се откаже от бокса, за да избегне дисквалификация и да завърши кариерата си непобеден с актив от 25 победи, 18 от които са спечелени с нокдаун.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?