Търси се най-добрият фотограф на България за световна изложба в Лондон

Кадърът на Красимир Матаров, който е миналогодишният победите в категория "Природа и животински свят" в отворения конкурс на Световните награди за фотография на Sony

От 20 октомври до 5 януари 2015 г. български фотографи – любители и професионалисти, ще могат да кандидатстват със свои кадри за участие в Световните награди за фотография на "Сони" (Sony), като трима от тях ще имат шанса да наредят своите творби в Лондон от 24 април до 10 май, съобщиха от "Сони България" в понеделник, когато се открива регистрацията на претендентите.

Националната награда на България е отворена за фотографи аматьори и професионалисти, които живеят и работят в страната. Кандидатстването е безплатно през уебсайта на Световната фотографска организация, като участниците могат да се включат във всяка една от десетте фото категории. Темите са Архитектура, Изкуство и култура, Подобрени фотографии, Слаба светлина, Природа и животински свят, Панорама, Хора, Усмивка, Уловен момент, Пътешествие

Победителят и двама негови подгласници ще бъдат от жури, в което участват фотографът Бони Бонев, маркетинг мениджърът на българския клон на "Сони" Светослав Драгиев и Астрид Мергет, творчески директор на Световната фотографска организация.

Победителят в българския конкурс ще бъде обявен на 18 март 2015 г. Той ще спечели фотографска техника от Sony (ILCE7KB), а други двама участници ще получат поощрителни награди. Снимките на тези трима фотографи ще се наредят до работите на професионални фотографи от цял свят като част от изложбата на Световните награди за фотография на Sony през 2015, която ще се проведе от 24 април до 10 май в Лондон и ще бъде показана на сайта на фотографската организация.

Всяка година Световните награди за фотография на Sony представят най-добрите съвременни фотографии в света. Отличията в конкурса са в 15 категории за професионални фотографи; 10 отворени категории за любители; награда за студенти по фотография на възраст между 18 и 28 години и Младежки конкурс за фотографи под 20 години.

Победителят от Националната награда на България ще бъде избран от всички кандидатури на българските участници в отворените категории за любители, които включват темите:

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате да свърши служебното правителство?