Татяна Дончева за Иван Гешев: "Нагоре лази – надолу гази"

Архивен скрийншот от бТВ

"Предстоящото излъчване на главен прокурор е много неприятно и предвещава бури", коментира лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в сряда пред бТВ по повод единствения кандидат за ключоватра позиция Иван Гешев. Татяна Дончева работи и като адвокат.

“Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пищов на кръста и непрестанно е в екшъни. Как си представяте, че ще се държи по различен начин, ако го направите главен прокурор? Ще се държи по същия начин, но още по-безконтролно, защото там няма нито интелект, нито задръжки”, смята Дончева.

Тя прогнозира, че предстоят незаконни арести, за които после отново данъкоплатците ще плащат обезщетения.

Според Дончева професионалната кариера и образованието на Гешев го формират като човек с полицейски манталитет.

“Такива хора си имат своите особености – полицаите и военните, те нямат нищо общо с магистратския манталитет и никога не могат да го придобият”, каза Дончева. За манталитета на бъдещия главен прокрур добави: “Нагоре – лази, надолу – гази”.

Тя сравни издигането на Гешев за главен прокурор със скандала около поисканата оставка на директорката на Музикалното училище в София Столина Добрева заради отказа да назначи без конкурс оперната прима Дарина Такова.

Относно битката за София на предстоящите местни избори лидерът на “Движение 21” призова леви и десни да се обединят поне на втория тур за пробив срещу ГЕРБ. По думите ѝ те могат да застанат зад номинацията на Мая Манолова.

“Гражданите в София са по-смели от тези в провинцията. Това дава възможност да се направи пробив срещу това мутренско статукво. Няма нищо лично в тази работа”, каза Дончева.

Споделяне

Още по темата

Още от България