Технически проблем на "Виваком" блокира плащания на сметки и банкови преводи

Технически проблем в мрежата на "Виваком" създаде в понеделник проблеми с преноса на данни и блокира плащания на сметки, банкови преводи и пазаруване. По данни на телекома в 11.30 е бил регистриран проблем с нормалното функциониране на системата. Проблемът е бил софтуерен и е отстранен около 18 часа, съобщиха по-късно от дружеството и се извиниха за неудобството, причинено основно на клиенти, ползващи услуги за пренос на данни. 

От "Български пощи" съобщиха, че заради липса на връзка с "Виваком" касовите им салони на много места не са можели да извършват плащания на сметки за ток, вода, парно, кабел и други предлагани услуги.

От доставчика на ток в Югоизточна България ЕВН съобщиха, че заради техническите проблеми на "Виваком" клиентите им не могат да се свържат с техния телефон.

Временни проблеми имаха и някои банки, ползващи интернет услугите на телекома. В Банка ДСК не можеха да се правят никакви преводи и плащания около обяд. Касите на Центъра за градска мобилност в София не можеха да продават карти поради проблемите на "Виваком".

Без стационарни телефони останаха за няколко часа по обяд в части от центъра на София и градове в Югоизточна България.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?