Телата на пет бебета бяха открити в къща в Югозападна Франция

Сн.Архив

Полицията откри телата на пет мъртви бебета в къща в Югозападна Франция - най-тежкият случай на убийство на деца в страната от пет години, предаде Франс прес. Потресаващото откритие е направено в къща в Луша в департамент Жиронд - спокойно селце със 700 жители на 50-ина километра южно от Бордо, каза за АФП запознат източник.

Първото от телцата било намерено вчера сутринта от 40-годишния приятел на майката в хладилна чанта в дома им. Мъжът се обадил в полицията и привечер тя открила при претърсване още четири мъртви новородени във фризер в къщата.

Тридесет и пет годишната майка, за която се предполага, че е раждала децата сама в дома си, е в болница в Бордо за гинекологични и психиатрични изследвания. За момента няма данни досега тя да е имала психически разстройства, посочи източникът.

Четиридесетгодишният мъж, с когото майката на децата съжителства без брак, е задържан. Той е напълно съсипан, твърди, че не знае нищо за случилото се и още не е информиран, че в къщата са намерени още четири телца, посочи същият източник.

Днес ще бъде направена аутопсия, която ще установи при какви обстоятелства са били родени бебетата и дали не са били мъртвородени.

Двойката има две момичета на 13 и 15 години. Според първоначалните данни от разследването двамата се занимават със селскостопанска дейност и водят нормален живот.

Най-тежкият случай на детеубийство във Франция датира от 2010 г., когато беше установено, че осем бебета в департамент Нор са убити от майка им Доминик Котре - санитарка, която е на свобода и очаква да бъде съдена повторно. Котре твърди, че е убила децата си, тъй като те били плод на кръвосмешение, на което тя била жертва.

Споделяне

Още от Европа

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?