"Теленор" предупреди за фишинг измами от нейно име

"Теленор" предупреди за фишинг измами от нейно име

За зачестили опити за измами и събиране на лични данни на клиенти на "Теленор" чрез фалшиви сайтове и писма по електронна поща с името и логото на компанията, съобщи операторът в понеделник. Миналата седмица за такива фишинг измами предупредихо и от А1.

От "Теленор" информираха, че предприемат необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдействат на компетентните органи за разкриване на извършителите.

Телекомът призовава своите клиенти внимателно да четат съдържанието на тези писма и да не предоставят лична информация на непроверени източници. В случай на получаване на съмнителни писма по електронна поща, потребителите да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди или заплахи, съветва компанията.

Клиентите на оператора могат да проверят достоверността на линковете в писмото на компютър чрез поставяне на курсора на мишката върху тях, което ще покаже истинския адрес на линка. Явни правописни и граматически грешки са също един от белезите на зловредните съобщения. В случай на съмнение, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачени файлове, допълват още от "Теленор".

Споделяне

Още от Бизнес