Терористи, взели на прицел Белгия и други държави в ЕС, са задържани в Италия

Терористи, взели на прицел Белгия и други държави в ЕС, са задържани в Италия

Афганистанци, подготвяли атентати в Италия, Белгия, Великобритания и Франция, са били задържани в италианския пристанищен град Бари. Това съобщават белгийски медии, като се позовават на информации на италиански средства за масова информация, предаде БТА от Брюксел.

Задържани са двама, а трима се издирват. Всички те са свързани с терористична дейност и каналджийство. Отбелязва се, че разследването на групата е продължило година.

В телефоните на задържаните са открити снимки на места, където е било възможно извършването на атентати - летището на Бари, ресторант в Лондон, Колизеумът в Рим, както и стадиона "Чирко масимо" в италианската столица. Допълва се, че вероятните бъдещи атентатори били във връзка с терористи от Ирак и Афганистан, както и със среди във Франция и Белгия.

Уточнява се, че част от дейността им била свързана с незаконното превозване на мигранти през Унгария, Франция /Кале/ и Италия /Бари/ до британските брегове. У тях били намерени упътвания за направа на бомби, както и материали, призоваващи за "свещена война".

Споделяне

Още от Европа

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?