"Топлофикация-София" готова да пусне парното

"Топлофикация-София" готова да пусне парното

"Топлофикация-София" е приключила подготовката на мрежата си за зимния сезон и е в готовност да пусне парното, ако в три последователни дни средната денонощна температура е под 12 градуса и прогнозата е за трайно застудяване. Това съобщиха от столичното дружество в сряда във връзка с рязкото застудяване.

 

То призова клиентите си да приключат всички ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да ги запълнят. Ако има незапълнена вътрешна инсталация, отоплението няма да бъде пуснато..

 

Необходимо е клиентите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага после да бъдат обезвъздушавани, припомня дружеството. То препоръча на клиентите си да проверят топломерите си и ако дисплеят им е изгаснал, да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

 

За зиморничавите топлофикацията предлага пускане предварително на парното, но това става по заявка и с решение на етажната собственост.

 

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата. За целта е необходимо директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон. За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да позвънят на информационния телефон 0 700 11 111.

 

Общинското дружество напомни, че след общото пускане на отоплението в столицата ще влезе в сила 3-процентна търговска отстъпка при плащане на месечната сметка в срок.

 

Общо 22 000 клиенти на компанията, които са избрали да си плащат отоплението и топлата вода на 12 равни месечни вноски и една изравнителна, са получили бонус от 50 процента по-ниска първа месечна вноска. Онези, които отдавна плащат на равни вноски своите сметки, ще получат 50 процента отстъпка в последната си фактура, посочват още от "Топлофикация София".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?