Трайков се сдоби с четвърти заместник

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков се сдоби с четвърти заместник, след като в четвъртък премиерът Бойко Борисов назначи като такъв Димитър Чохаджиев, който в момента е съветник във ведомството.

За това, че Трайков ще има четирима заместници стана ясно през декември, когато се разбра, че Евгени Ангелов ще стане съветник по икономическите въпроси на президента Росен Плевнелиев. Тогава министърът съобщи, че на мястото на отиващия си заместник с ресор икономически въпроси ще дойдат двама, единият от които ще отговаря само за оперативната програма "Конкурентоспособност".

 

В понеделник Борисов назначи като зам.-министър съветничката на Трайков Жулиета Хубенова, която той искаше да привлече още в началото да отговаря за малките и средните предприятия и оперативната програма.

 

Димитър Чохаджиев е завършил УНСС със специалност „Счетоводство и контрол” и има магистратура по финанси от Висшето училище по застраховане и финанси. Работил е като програмист във фирмата за компютри и софтуер "Ай Си Ел България”, ръководил е екип за внедряване на информационни системи в банка "Хеброс” и е бил управител на фирмата за информационни технологии "Грамма”, според справката на правителствената пресслужба.

Споделяне

Още от България