Тръмп нарече опитите за импийчмънт срещу него "непатриотични"

Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува Демократическата партия, като нарече опитите ѝ да започне процедура за импийчмънт срещу него "непатриотични" и каза, че те не говорят добре за страната, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп, който коментира въпроса на пресконференция в Лондон с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди срещата на върха на алианса, разкритикува демократите за това, че организират изслушвания за импийчмънт, докато той е в чужбина.

Правната комисия на Камарата на представителите насрочи изслушване за конституционните основания за възможен импийчмънт на Тръмп за утре, когато завършва двудневната юбилейна среща на НАТО.

"Смятам, че е много непатриотично от страна на демократите да организират това представление, каза Тръмп и добави: "Считам, че това не говори добре за страната".

Тръмп не единственият, който се оплаква. Държавният секретар Майк Помпейо и съветниците в Белия дом Пат Чиполоне и Келиан Конуей също изразиха недоволство от момента, в който са насрочени изслушванията.

Тръмп твърди, че е изцяло фокусиран върху постигането на вътрешни и външнополитически победи, включително реформирането на НАТО, така че съюзниците да харчат повече за отбрана. Често обаче изглежда, че той отделя голяма част от времето си на всекидневната борба срещу опитите за импийчмънт от страна на демократите, отбелязва АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?