Тръмп нареди федерална помощ за пострадалата тежко от горски пожари Калифорния

Тръмп нареди федерална помощ за пострадалата тежко от горски пожари Калифорния

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Калифорния за зона на "сериозно бедствие" и нареди да бъде заделено федерално финансиране, за да бъде подпомогнато възстановяването на засегнатите от горски пожари райони в югозападния щат, заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс в неделя.

Отнената стихия е взела в събота седем жертви в Северна Калифорния, заявиха властите

"Тръмп нареди да бъде отпусната федерална помощ, която да допълни усилията на властите на всички равнища в районите, засегнати от горските пожари и силните ветрове, започнали на 23 юли и продължаващи и до момента", се казва в съобщението.

Загиналите в пожарите провокираха губернатора на Калифорния, демократът Джери Браун, да призове републиканеца Тръмп да помогне за борбата с горските пожари, опустошаващи щата, предаде Асошиейтед прес.

Браун направи това при посещение на квартал на град Рединг, пометен от пожарите в Северна Калифорния. Губернаторът от Демократическата партия изрази увереност, че президентът републиканец, който има противоречия с него по въпросите на имиграцията и замърсяването на околната среда, ще отпусне помощ, както миналата година.

Споделяне

Още от Свят