Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка"

Доналд Тръмп, ЕПА/БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече да е наричал Белия дом "дупка", съобщи Асошиейтед прес.
 
Тръмп направи коментара в Туитър в отговор на статия, публикувана на уебсайта golf.com. В нея се разказва за случай, при който президентът си приказвал с клубни членове на своето голф игрище в Бедминстър, щата Ню Джърси, и им казал, че идва толкова често на това място, защото "Белият дом е истинска дупка".
 
Тръмп отрече да е казвал подобно нещо. "Обичам Белия дом, една от най-красивите сгради (домове), които съм виждал някога", заяви той в Туитър. "Но според Фалшивите Новини съм го нарекъл дупка - НАПЪЛНО НЕВЯРНО."
 
Тръмп прекарва почти всеки уикенд от своето президентство, като посещава различни имоти, които притежава и дава под наем. Очаква се той да замине утре от Вашингтон на първата по-продължителна почивка от встъпването си длъжност, като отиде за 17 дни в голф клуба в Бедминстър.
 
Ваканцията му може да е продиктувана от необходимост. Всички, които работят в Западното крило на Белия дом, включително обитателят на Овалния кабинет, ще бъдат принудени да се изнесат до края на седмицата, за да може да бъде подменена 27-годишната отоплителна и охлаждаща система. Очаква се работниците да се трудят денонощно, за да завършат до 21 август това и други подобрения.
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?