Тръмп предлага "най-голямото намаляване на данъци в историята"

Тръмп предлага "най-голямото намаляване на данъци в историята"

Американският президент Доналд Тръмп представи в четвъртък в Индианаполис данъчна реформа, в която по думите му е включено "най-голямото намаляване на данъци в историята на страната", съобщават информационните агенции.

Той предлага намаляване на корпоративния данък от 35 на 20% в опит да направи американските компании по-конкурентни, посочва ДПА.

"Американските работници и американските компании могат да надминат своите чуждестранни конкуренти и да започнат да печелят отново", заяви Тръмп, докато представяше своето предложение за цялостна данъчна реформа, която ще намали подоходния данък и ще опрости данъчния кодекс.

Той посочи, че иска да намали данъците за средната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, така че американците да трябва да попълнят само един лист хартия, допълва Асошиейтед прес. 

Американският президент предлага също да се премахне сегашната седемстепенна скала за подоходния данък от 10 до 39.6% и да се въведе тристепенна скала от 12, 25 и 35%. Конгресът пък ще има право да повиши данъците на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне обратно работните места и богатството, които напуснаха нашата страна". 

Реформата на данъчната система бе сред водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканската партия. В момента те са под засилен натиск да довършат тази задача предвид провала на републиканците да отменят закона за здравно осигуряване, известен като Обамакеър.   

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?