Тръмп продължава да настоява Мексико да плати стената по границата

Тръмп продължава да настоява Мексико да плати стената по границата
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и министърът на правосъдието Джеф Сешънс отново настояха, че Мексико ще финансира строежа на стена по общата им граница.
 
Тръмп припомни в Туитър обещанието си от предизборната кампания, че ще построи стена по границата с Мексико, която ще струва десетки милиарди долари. 
 
"В крайна сметка, но на по-късна дата, за да можем да започнем рано, Мексико ще плати под някаква форма за така необходимата стена по границата", написа Тръмп.
 
Сешънс каза пред Ей Би Си нюз: "Ще ни платят за стената по един или друг начин". 
 
Тръмп и Сешънс заявиха това преди предстоящата битка в Конгреса за бюджета и заплахата от блокиране на дейността на правителството заради разногласия по проекта за стената, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 
Тръмп обвини демократите, че пречат на финансирането на проекта, поради което строежът не може да започне. 
 
"Демократите не искат стената по границата да се финансира с пари от бюджета, въпреки че тя ще спре наркотиците и много лошите гангстери от бандата МС 13", написа Тръмп в Туитър.
 
Водачката на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви пред Ен Би Си, че демократите не подкрепят проекта за стената. 
 
"Според мен стената е неморална, скъпа и неразумна", каза Пелоси.
 
Въпреки че републиканците имат мнозинство и в двете камари на Конгреса, Тръмп има нужда от 60 гласа в 100-членния Сенат, за да прокара закона за финансиране на стената, което означава, че ще му трябват и гласове на сенатори демократи, добавя ДПА. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят