Тръмп се срещна със спасители в Луизиана, след като посети Тексас

Тръмп се срещна със спасители в Луизиана, след като посети Тексас

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с участници в спасителните операции след урагана Харви в щата Луизиана и им благодари за усилията, предаде Асошиейтед прес.

Придружаваха го съпругата му Мелания и губернаторът на щата Джон Бел Едуардс.

Тръмп пристигна в Лейк Чарлз, след като посети първо Хюстън, Тексас, където се срещна с местни жители, преживели наводнението. "Това са хора, които са свършили фантастична работа, за да поправят нещата", каза той.

Президентът похвали губернатора на Тексас за реакцията след Харви, както и страхотната по думите му координация между федералните, щатските и местните власти. Той каза няколко думи в църква в Пиърленд, предградие на Хюстън, в присъствието на губернатора Грег Абът и сенатора от Тексас Тед Круз.

Тръмп и първата дама се присъединиха към доброволците, които раздаваха помощи, осигурени от Червения кръст, като храна и хигиенни продукти. "Тук имате много и усърдно работещи хора", каза той. Двамата с Мелания се включиха в товаренето на палети с бутилки с вода. "Харесва ми да го правя", каза той и добави: "Това е добро упражнение", обръщайки се към съпругата си.

"Грижете се за себе си", пожела той на шофьорите на колите и камионите, които на свой ред му благодариха и казаха, че се молят за него. Президентът похвали Червения кръст - "Фантастична работа, страхотна организация", каза той.

Преди това в приют за останали без дом в Хюстън президентската двойка помагаше за кратко в сервирането на обяда, като раздаваше хотдогове в бели кутии с логото на Червения кръст.

В NRG Center Тръмп също похвали "фантастичното сътрудничество" между властите. Той се срещна с децата в центъра и каза, че те справят чудесно. Военнослужещите от Националната гвардия, които се грижат за центъра, в отговор викаха към президента: "Гордеем се с вас" и "Вършите фантастична работа".

Споделяне

Още от Свят