Тръмп ще посети Великобритания догодина

Тръмп ще посети Великобритания догодина

Държавната визита на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания ще се състои догодина. Това заявиха пред телевизионния канал "Скай нюз" източници от британското правителство, предаде Ройтерс.

Визитата на Тръмп се очакваше да се състои тази година, след като получи покана от британския премиер Тереза Мей на на първата им двустранна среща през януари във Вашингтон. Но оттогава официални правителствени източници неколкократно съобщаваха, че няма насрочена дата за подобно посещение.

Първоначално британското правителство казваше, че посещението ще се състои по-късно тази година. Медии обаче съобщиха, че визитата може да бъде отложена по различни причини - от опасенията от протести до отслабналия авторитет на Мей след зле преценения ход със свиканите от нея предсрочни парламентарни избори, отбелязва Ройтерс.

Попитан за информацията на телевизия "Скай нюз", говорител на британския премиер повтори официалната позиция, че покана е била изпратена и приета, но все още няма насрочена дата.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?