Тръмп в прекъснатото от него тв интервю: Така не се говори!

Тръмп в прекъснатото от него тв интервю: Така не се говори!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува във Фейсбук пълната нередактирана версия на интервюто си за предаването на телевизия Си Би Ес "60 минути", което той преди няколко дни внезапно прекъсна по време на запис. Това става преди интервюто да бъде официално излъчено в предаването тази неделя, предаде Асошиейтед прес.

От кадрите се вижда как Тръмп става все по-раздразнителен, докато водещата от Си Би Ес Лесли Стол го притиска по редица теми, включително за действията му по отношение на коронавирусната пандемия, намаляващата му подкрепа сред жените от предградията, неносенето на маски на неговите митинги и плана за замяна на Закона за достъпните здравни грижи (Обамакеър), който той отдавна обещава да представи, но все още не го е направил.

"Вижте пристрастността, омразата и грубостта от страна на "60 минути" и Си Би Ес", написа Тръмп в Туитър, където пусна линк към публикацията във Фейсбук.

В интервюто Тръмп отново атакува сина на Джо Байдън въз основа на непотвърдена публикация в "Ню Йорк пост" и обвинява медиите, че са твърде меки към съперника му демократ, отбелязва Асошиейтед прес.

Когато в един момент водещата казва, че Тръмп отправя атака след атака, президентът отговаря: "Това не е атака, това е защита. Това е защита срещу атаките". "Защитавам себе си и защитавам президентската институция", заявява той.

Тъй като Тръмп продължава да отправя недоказани обвинения към Байдън и бившия президент Барак Обама, журналистката се опитва да обясни: "Намираме се в "60 минути" и не можем да подхвърляме неща, които не можем да проверим". Тръмп обаче продължава да критикува традиционните медии. "Лесли, Вие дискредитирате себе си", казва той.

В интервюто от самото си начало има напрежение. В момента, в който камерата се включва, Стол пита президента: "Готов ли сте за някои неудобни въпроси?" След това разговорът става все по-изнервен. В края на почти 40-минутното интервю Тръмп недоволства: "Готов ли сте за неудобни въпроси? Така не се говори. Така не се говори". "Толкова сте негативна", коментира след това той.

Впоследствие Тръмп прекъсва интервюто и отказва да застане пред камерите заедно с вицепрезидента Майк Пенс за втората част на записа. "Достатъчно. Да си вървим", заявява Тръмп.

Си Би Ес нюз каза, че решението на Белия дом да разпространи интервюто преди предвидената за излъчването му дата е "безпрецедентно", но добави, че въпреки всичко ще го излъчи в неделя, както е планирано. "Безпрецедентното решение на Белия дом да не спази уговорката си със Си Би Ес нюз и да публикува своите кадри, няма да попречи на "60 минути" да представи своето изчерпателно, безпристрастно и контекстуално журналистическо отразяване на актуалните събития, в което президентите от десетилетия участват", заяви телевизията.

"60 минути", продължава тя, "е изключително уважавано предаване, защото негова запазена марка е всяка седмица да представя на зрителите си безпристрастност, задълбочено отразяване на събитията и информативен контекст. Малцина са журналистите като Лесли Стол, притежаващи такъв опит в интервюирането на президенти, натрупан през десетилетията като един от водещите кореспонденти в Америка; очакваме с нетърпение този уикенд нашата аудитория да види третото ѝ интервю с президента Тръмп и последващото интервю с вицепрезидента Пенс".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят