Транспортното министерство ”откри” магистралата по имейла

Пресцентърът на транспортното министерство допусна гаф в петък следобед, след като разпрати до електронните пощи на медиите официално съобщение за вече случилото се откриване на магистрала ”Тракия” (по план ще се случи в понеделник) и дори цитира части от речта на министър Данаил Папазов.

В писмото се посочва, че ”днес” транспортният министър Данаил Папазов вече е участвал на събитието по откриването на ”Тракия”. Там са били още президентът Росен Плевнелиев и регионален министър Десислава Терзиева. Оставено е място за дописване и на другите гости от високите етажи на властта. Следва кратък цитат на министър Папазов по повода и обща информация за осъществяването на проекта, като цена, финансиране и изпълнение.

Няколко минути по-късно от пресцентъра на министерството се поправиха с извинение и изпратиха правилния текст, който е за предстоящото събитие.

Грешката на пресцентъра се случи на фона на критиките, които лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отправи към кабинета ”Орешарски”. Той настоя магистралата да бъде пусната още в петък, защото е готова. Борисов предположи, че откриването на пътя се бави, защото се чакало Десислава Терзиева да пререже лентата, а в петък тя не можела, защото била в Брюксел.

Премиерът Пламен Орешарски отхвърли тези твърдения и обясни, че магистралата ще бъде отворена в понеделник, защото в понеделник трябва да получи необходимите разрешителни.

.

Споделяне

Още от България