Трима души бяха ранени при експлозия в църква в Италия

Двама или трима души бяха ранени при експлозия в неделя в църква близо до италианския град Тревизо. АФП съобщи за двама ранени, като се позова на италианската агенция Анса. Според АП и Ройтерс пострадалите са трима.

Сред пострадалите е и 6-годишно момиченце, което е сериозно ранено в ръката и окото. Детето е откарано с хеликоптер в болницата в Тревизо.

Експлозията станала по време на неделната служба в църквата в градчето Мота ди Ливенца. Причините за взрива се разследват, но според полицията той вероятно е дело на атентатора, наричан в пресата "италианския Унабомбър". Предполага се, че взривното устройство било поставено в една от електрическите свещи в църквата.

Полицията не изключва и възможността експлозията да е предизвикана от проблем с електрическите свещи, съобщи Асошиейтед прес.

"Италианският Унабомбър" организира бомбени нападения в Северна Италия от 1994 г. насам. Досега никой не е поел отговорност за атентатите, но според полицията те са дело на психопат.

Последният удар на атентатора бе в края на януари, когато витрина с шоколадови яйца в Тревизо избухна при преминаването на група ученици.

Споделяне

Още от Свят