Трима министри рожденици, но рогът на изобилието се изсипа при Мирослав Найденов

Трима министри от кабинета празнуват рожден ден на 14 декември – земеделският Мирослав Найденов, културният Вежди Рашидов и спортният Свилен Нейков.

Рогът на изобилието се изсипа в земеделското министерство, където министър Найденов събра животновъдите за да ги “дари” с 37 млн. лв. от европейските фондове по схемата за млечно говедовъдство и овцевъдство.

Те пък го обсипаха с куп подаръци за радост на служителите в министерството и журналистите дошли да отразят събитието две в едно. Бронежилетка, печено агне, две малки каракачански кученца и торта във формата на крава бяха само част от многобройните дарове за 44-тия рожден ден на министъра Найденов.

Министърът се пошегува, че трябва да носи бронежилетка по време на парламентарния контрол. Той обеща да гледа каракачанките на село, в бащината му къща, където вече има две други кучета. Двете породисти животни носят имената на знакови места за животновъдите – едно е кръстено на връх Богдан, най-високият връх в Средна гора, а другото - на местността Буная в района на Копривщица.

Дори и тортата на министъра беше обвързана с темата на събитието – симпатична крава. Министър Найденов свойски отчупи рогчето на кравата и обеща да пробива пътя на българското земеделие в Европа. Животновъдите пък му пожелаха да изкара още един мандат.

Агенцията по храните подари на началника си ски за да лети по-бързо по пистите на Витоша напук на еколозите.

Министър Найденов свойски отбеляза, че вече е станало традиция на 14 декември да се среща с животновъдите и да прави равносметка какво са получили те през годината. Така в шеги и закачки освен днешните 37 млн. лв. животновъдите ще получат нова порция плащания от 140 млн. лв. по т.нар. агроикономични мерки за Коледа и Нова година следващата седмица, отбеляза министър Найденов.

Като културен министър Вежди Рашидов ще посрещне рождения си ден в столичната галерия “Арте” с изложба скулптори и акварели. Съпругата му доктор Снежана Бахарова още рано сутринта го изненадала с тузарска запалка. Сега от приятелите министър Рашидов очаква пури, лули и картини. Късната вечеря е оставана за семейството.

Спортният министър Свилен Нейков се отчете със скромна почерпка във ведомството си. Като любител на домашния уют министър Нейков ще празнува у дома със съпругата си - олимпийската шампионка Румяна Нейкова и синовете Марио и Емил.

Споделяне