Снежна буря отложи срещата между Ангела Меркел и Доналд Тръмп

Снежната буря "Стела" отложи за петък срещата между германския канцлер Ангела Меркел и американския президент Доналд Тръмп в САЩ, тъй като самолетът на делегацията от Германия няма как да се приземи във Вашингтон.

Меркел разказа прд медиите, че вече била тръгнала за летището, когато Тръмп ѝ се обадил по телефона, за да отложи пътуването заради наближаващата буря, предаде Ройтерс.

След като провела 10-минутен телефонен разговор с него, канцлерът продължила към берлинското летище "Тегел", за да уведоми лично репортерите, които трябвало да пътуват с нея за Вашингтон, за промяната в плана.

Снежна буря връхлетя днес североизточните райони на САЩ. Наложи се да бъдат отменени полети, властите приканиха хората да си стоят по домовете, а държавните училища на различни места, сред които Ню Йорк, Бостън, Вирджиния и Филаделфия отмениха занятията, предаде Ройтерс.

Националната метеорологична служба на САЩ издаде предупреждение за снежна буря за райони в осем щата, включително Ню Йорк, Пенсилвания, Ню Джърси и Кънектикът. Според прогнозите на синоптиците до утре сутринта ще се образува снежна покривка до 60 см, а температурите са с между 15 и 30 градуса под обичайните за това време на годината.

Издадените предупреждения за лошо време са за райони по Източното крайбрежие на САЩ с общо население от около 50 милиона души.

Авиокомпаниите отмениха над 4000 полета преди бурята, сочат данните на сайта за следене на полети "Флайт ауеър" (FlightAware.com).

Централата на ООН няма да работи днес, а Нюйоркската фондова борса заяви, че ще остане отворена.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?