Трима суданци са задържани заради съботното нападение с нож във Франция

Трима суданци са задържани заради съботното нападение с нож във Франция

Трима души са задържани във Франция заради вчерашното нападение с нож, в което бяха убити двама души в град Роман сюр Изер, предаде Франс прес.

Освен извършителя на атаката Абдала Ахмед Осман, който е със суданска националност, роден е през 1987 г. и е със статут на бежанец във Франция от 2017 г., останалите задържани са негов судански познат и още един судански гражданин.

Вчера Абдала Ахмед Осман, въоръжен с нож, атакува клиенти на три магазина и пешеходци в югоизточния френски град. По последни данни освен двете жертви има и петима ранени, двама от които изписани, а двама в интензивно отделение.

Абдала Ахмед Осман не е познат на полицията заради други криминални прояви. Той има разрешително за пребиваване във Франция за 10 години. Не е известен и на европейското разузнаване. Срещу него е започнало разследване за убийство, свързано с тероризъм.

Според източник, близък до разследването, нападателят е казал по време на разпит, че не си спомня какво се е случило. По-късно днес ще му бъде направена психиатрична експертиза.

В дома му при обиск са открити ръкописни документи с религиозна конотация, в които авторът се оплаква, че живее в страна на неверници. Смята се, че тези писания са дело на Абдала Ахмед Осман.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа