Трима висопоставени руснаци имат право на пребиваване в България

Трима висопоставени руснаци имат право на пребиваване в България

"В мрежата се появи списък с представители на руския елит, които имат чуждо гражданство и право на дългосрочно пребиваване в чужбина", пише руският сайт "Русский монитор". Сред изброените са трима политици, които имат право на пребиваване в България.

"Не е необходимо да се казва, че няма нито един гражданин на "братска Венецуела" сред тях, но има много хора с "вражески" паспорти на страните от НАТО", коментира изданието.

Право на пребиваване в България имат министърът на труда и социалната защита Максим Топилин, префектът на Югоизточния административен окръг Андрей Цибин и заместник-министърът на културата Николай Овсиенко.

Сред членовете на правителството с право да пребивават дългосрочно в чужбина са вицепремиерът Дмитрий Козак (Швейцария), вицепремиерът Олга Голодец (Италия), министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров (Испания), зам.-министърът на промишлеността и търговията Георгий Каламанов (Великобритания), заместник-министърът на икономическото развитие Азер Талибов (Франция), зам.-министърът на финансите Алексей Лавров (Италия), зам-министърът на природните ресурси и екологията Мурад Керимов (Кипър).

Близки до Кремъл журналисти и медийни босове, които имат право да пребивават в чужди държави, са зам.-генералният директор на телевизионния канал "Русия" Сергей Брилев (Великобритания), ръководителят на "Първи канал" Константин Ернст (Великобритания), телевизионната водеща Екатерина Андреева (италианско гражданство) и телевизионният водещ Владимир Соловьов (право да пребивава в Италия).

Десетина членове на Съвета на федерацията има чуждо гражданство и право на пребиваване в чужбина, предимно във Франция, Великобритания и Кипър.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?