Цар Киро остава в ареста

Пловдивският окръжен съд остави в четвъртък в ареста Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Той поиска промяната на най-тежката мярка заради влошено здравословно състояние.

Ромският бос бе задържан по обвинение, че на 23 септември е отправил заплаха за убийство към Веселин Христев от село Катуница, където живее цялата му фамилия. Ромският бос е разследван и за неплащане на данъци.

Пловдивският съд прие, че продължава да има реална опасност Рашков да се укрие или извърши престъпление. Магистратите цитираха и показанията на свидетел, който твърди, че Рашков е споделил желанието си да напусне страната и да се установи в Сърбия.

"Деянието, в което Рашков е обвинен, е тежко, но и от многобройните предишни осъждания на подсъдимия водят до лоши характеристични данни, правещи степента на обществената опасност по-висока", се казва в решението.

Съдът отчита, че задържаният страда от сърдечни проблеми и диабет, но тези заболявания датират много отпреди да му бъде взета мярката за неотклонение и към настоящия момент състоянието му е в нормални граници, без сериозно да се е влошило.

Съдът прецени още, че тези проблеми не са пречка за престоя на Рашков му в ареста. както и че при необходимост ще бъде отведен в стационар или в болнично заведение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?