Цацаров поиска отстраняване на прокурор, разследван за документно престъпление

Снимка: БГНЕС (архив)

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет искане за отстраняването на военния прокурор майор Адалберт Кръстев, разследван за документно престъпление, съобщиха в сряда от държавното обвинение.

На 24 април Кръстев е обвинен, че на 5 декември м.г. е представил карта с невярно съдържание за медицински преглед в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители. На 8 септември прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА, където е било открито заболяването му и е изготвена епикриза.

Назначено е било лечение, а на 30 октомври от лекарска комисия във Втора градска болница в София му е издадено експертно решение за 92 процента трудова неработоспособност.

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА-МБАЛ София и решение на ЛКК.

Този документ с невярно съдържание Кръстев е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители. Майор Кръстев е с мярка за неотклонение "Подписка".

Споделяне

Още от България