Цецка Цачева: "Обвиненията срещу мен са политически"

Новият председател на парламента Цецка Цачева отхвърли като "политически" обвиненията срещу нея, че е действала в условията на конфликт на интереси, докато е била юрисконсулт на община Плевен. В отговор на въпрос на Mediapool тя обясни, че атаките срещу нея са започнали от предните местни избори, когато е изявила желание да се кандидатира за кмет на града. След конфликт с кмета на Плевен Найден Зеленогорски (СДС), той я обвинява, че е действала срещу интересите на кметството, тъй като е представлява едновременно кметството и юридически лица, които се съдят с него.

Той подава сигнал до Адвокатската колегия в Плевен, която намира, че адвокат Цачева е нарушила Закона за адвокатурата. Висшият адвокатски съвет (ВАС) потвърждава решението на местния адвокатския съвет, намирайки, че тя е нарушила Етичния кодекс на адвоката.

"Все още съм член на адвокатската колегия в Плевен. Аз съм наемана на граждански договор за конкретни дела от градоначалника на Плевен. Знаете, че адвокатът работи за този, който пожелае неговите услуги", коментира Цачева, добавяйки, че всички атаки се дължат на политическия контекст.

Тя се представи като човек, който иска да работи в "пряк и откровен екип" и предпочита "екипната работа". Цачева също заяви, че един от първите ѝ стремежи ще бъде прекратяването на гласуването с чужди карти.

Споделяне

Още по темата

Още от България