Цецка Цачева участва в честванията на 134 годишнината от Априлското въстание

Със събор поклонение в местността Оборище край Панагюрище продължи отбелязването на 134-та годишнина от Априлското въстание, започнало в събота.

В честванията се включи председателят на парламента Цецка Цачева, която заяви пред събралите се, че ″Оборище е едно от местата, които предизвикват гордостта и държат буден националния ни дух, защото символизират принадлежността ни към високите идеи на европейската цивилизация и препотвърждават уникалността ни като народ″.

"Къде другаде, ако не тук, трябва да си дадем сметка, че всяко голямо и съдбовно дело, всяко грандиозно историческо предизвикателство ще срещат съпротивата и неприязънта на статуквото, ще се сблъскват с предателствата на дребните души.

Кога, ако не днес, е времето да се преизпълним с честните намерения и далечния хоризонт на апостолите от Четвърти революционен окръг. Самоотвержено да заработим не само за себе си и личните си интереси, а и за утвърждаването на демократичните ценности и добруването на България", каза в словото си Цецка Цачева.

Споделяне

Още от България