ЦСКА-София на Гриша Ганчев получи стадион "Българска армия"

ЦСКА-София на Гриша Ганчев получи стадион "Българска армия"
Футболният клуб ЦСКА-София на бизнесмена Гриша Ганчев официално бе обявен за победител в конкурса за използване на стадион "Българска армия" и базите в Панчарево. 
 
Клубът ще е техен наемател  в следващите 10 години. Договорът ще бъде подписан до 10 януари, а след като бъде приет новият закон за спорта, ще има опция за удължаване срока за ползване за 30 години.
 
ЦСКА-София ще плаща 62 хил. лева без ДДС на месец и отделно ще инвестира 1.1 млн. лева  в съотношение 70 към 30 между "Българска армия" и Панчарево.
 
Конкурсът бе формален, тъй като ЦСКА-София отговаря на всички условия, а бе и единствен участник в него.
 
Сред задължителните критерии за включване в него бяха кандидатът да има капитал от 5 млн. лева и оборот от поне 15 млн. лева без ДДС за последните три финансови години. 
 
"ЦСКА - София" беше създаден след обединението на отборите "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе) и заради това клубът изпълнява условията.
 
Другото дружество, което заяви интерес към базите - "ЦСКА 1948", се отказа от участие, тъй като не отговаряше на условията и обяви конкурса за предрешен.
 
ЦСКА-София се състезава в "А" група и бе разпознат от повечето фенове на "червените" В същото време бе създаден още един тим "ЦСКА 1948", който тръгна от долните дивизии.
Споделяне

Още по темата

Още от България