"Туборг" кани млади творци да разработят дизайн на бирата

"Туборг" кани млади творци да разработят дизайн на бирата

Производителят на пивото "Туборг" (Tuborg) кани за пръв път в историята на бирената марка млади и креативни дизайнери от целия балкански регион да се включат в надпревара за разработването на нов дизайн на кена и на стъклената бутилка на бирата, съобщиха от "Карлсбург" в четвъртък.

В битката ще се допускат творци от България, Сърбия, Унгария, Босна, Черна гора и Хърватска. Състезанието е под надслов "ИЗМЕРЕНИЯ НА ЗАБАВЛЕНИЕТО, които носи любимата ти МУЗИКА!“. Единственото ограничение за дизайнерите ще бъде тяхното въображение, навършени 18 години и умения за работа с програми като photoshop и coreldraw.

Творците могат да качват до 31 декември своите предложения за нов дизайн на специално създадената за конкурса платформа. Специално жури от представители на компанията "Карлсберг" (Carlsberg от страните в региона ще направи първоначалния подбор на финалистите и ще публикува имената им на tuborg.design.

Посетителите на сайта ще направят решаващия избор и в периода 16-24 януари 2016 г. с гласовете си ще определят кои са победителите в креативното състезание - по един за всяка от посочените страни.

Печелившите дизайни ще бъде отпечатан на 40 милиона кена и бутилки и ще бъдат достъпни за 30 милиона души в шесте страни, участнички от региона.

Награда за шестимата победители ще е посещение на световната конференция за дизайн TYPO в Берлин от 12 до 14 май 2016 г.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?