Туитър нареди на служителите си да работят дистанционно

Туитър нареди на служителите си да работят дистанционно

Американската социална мрежа Туитър (Twitter) нареди на всичките си служители по света да работят от вкъщи, като мярка срещу разпространението на коронавируса, предаде Франс прес.

Вирусът, който се появи в Китай през декември, причини оттогава смъртта на около 4600 души по света, а заразените са над 124 000.

Туитър вече насърчи в началото на март служителите си да работят от вкъщи при възможност и задължи работещите в офисите в Южна Корея, Хонконг и Япония да работят дистанционно заради ограничителните мерки на местните власти. През февруари компанията отмени събитията си и пътуванията, които не са неотложни.

Стигаме по-далеч от предишните ни инструкции и сега информирахме всичките ни служители по света, че трябва да работят у дома, обяви шефът на отдел "Човешки ресурси" в Туитър Дженифър Кристи в комюнике, публикувано в блога на компанията.

Знаем, че става дума за безпрецедентна инициатива, но това са безпрецедентни времена, допълни тя.

Други интернет гиганти също предприеха мерки, за да защитят персонала си.

Гугъл (Google) започна в понеделник да ограничава посещенията в офисите си в Силициевата долина, Сан Франциско и Ню Йорк. Епъл (Apple) също насърчи служителите си да работят у дома.

Фейсбук (Facebook) затвори миналата седмица офисите си в Сингапур и Лондон за щателно почистване след заразяването на служител на социалната мрежа, който е пребивавал там.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?