Туристическа реклама и облекчени визи може да помогнат за измъкване от кризата

С повече пари за реклама на туризма в България и облекчен визов режим за граждани от страни извън Европейския съюз може да помогнат за развитието на отрасъла и това от своя страна да помогне на държавата ни да се измъкне по-бързо от кризата. Това коментира в петък председателят на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм в НС Мартин Димитров по време на конференция за заплахата от тероризъм и престъпността в туризма.

В последно време туризмът беше позабравен, но в следващите месеци точно от него се очаква да създаде нови работни места, каза Димитров. По думите му държавата отделя пренебрежимо малки средства за реклама, а визовият режим представлява сериозен проблем заради сложните процедури, а България в момента няма интерес да затруднява идването на туристи. В същото време обаче не трябва да понижават критериите за сигурност, заяви съпредседателят на Синята коалиция..

Туризмът е ключов фактор за силата на икономиката, а тероризмът е нещо съсипващо туризма и икономиката като цяло, заяви Ефраим Снех, бивш министър на транспорта и бивш заместник-министър на отбраната на Израел Той препоръча изграждането на "превантивен щит" за туризма и икономиката като цяло.

Според президента на Атлантическия клуб в България Соломон Паси превантивните мерки срещу тероризма могат да са стимул за развитието на туризма, давайки за пример разполагането на американските военни бази в България..

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?