Турция, Гърция и Италия бяха разтърсени от земетресения

Няма данни за жертви и щети

Турция, Гърция и Италия бяха разтърсени от земетресения

Земетресения от над 4 по скалата на Рихтер разлюляха Турция, Гърция и Италия днес, предадоха агенциите. Засега не се съобщава за жертви и разрушения.

Най-силен е бил трусът в западна Турция. Окръг Кютахия беше разтърсен от трус с магнитуд от 5 по скалата на Рихтер в 14:05 часа, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Епицентърът на труса е бил в района на Алтънташ. Земетресението е било на дълбочина 7.16 километра. Усетено е и в съседните окръзи.

Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации посочи, че за момента няма съобщения за пострадали и щети от земетресението.

Говорителят на Министрството на вътрешните работи Исмаил Чатаклъ уточни, че продължава внимателното проучване на положението на терена.

Според истанбулската сеизмологична обсерватирия Кандилли земетресението е било с магнитуд 4.9, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Земетресение в Гърция

По-рано днес земетресение с магнитуд от 4.1 по скалата на Рихтер е регистрирано и в южна Гърция. По данни на гръцкия институт по геодинамика трусът е бил засечен няколко минути след полунощ.

Епицентърът му е бил в морето на 19 км източно - югоизточно от град Коринт. Земетресението е било усетено и в района на столицата Атина. Няма данни за щети.

Трус и в Сицилия

Трус с магнитуд 4.3 по скалата на Рихтер разлюля и остров Сицилия. Няма данни за жертви и материални щети, предадоха световните агенции.

Земетресението е било усетено малко след 6 часа (7 часа българско време).

Епицентърът му е бил между градовете Чефалу и Кампофеличе ди Рочела, в северната част на южния италиански остров. Трусът е станал на дълбочина от около 6 километра.

Земетресението е поредното природно бедствие, засегнало Сицилия в рамките на няколко дни. В неделя имаше ново зрелищно изригване на вулкана Етна.

Споделяне

Още от Европа